top of page

De perfecte steak bakken

Bijgewerkt op: 14 feb. 2022

Een mooi stuk vlees bakken kan intimiderend zijn, maar volg deze stappen en succes is gegarandeerd. Hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt want je krijgt er steeds meer gevoel voor.


Pan De ideale pan is gemaakt van staalplaat met een dikke bodem. Deze zijn bestand tegen hoge temperatuur en hebben optimale hitteverdeling. Let op de juiste grootte, voor twee steaks heb je een doorsnede van 24 centimeter nodig.


Bakken Bestrooi de steaks met grof gemalen peper en zout. Verhit een pan op hoog vuur. Draai het vuur wat lager zodra de pan goed heet is. Laat een flinke klont "goei" boter smelten, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren.


Bak de steak op middelhoog vuur 2 minuten per kant voor bleu (3 minuten voor saignant of 4 minuten voor a point). Temper het vuur als de boter dreigt te verbranden.


Rusten Het wordt vaak vergeten, maar zeer belangrijk voor de malsheid. Laat de steak 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld. Zo kunnen de sappen zich goed verspreiden. Eet smakelijk!



222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page